Over Berry


Op zijn derde sloeg hij met takken uit het bos op dozen en emmers. Op zijn zevende kreeg hij voor het eerst drumles. Op zijn negende had hij zichzelf geleerd liedjes (na) te spelen op zijn oma’s orgel en op zijn twaalfde zocht hij nummers van Nirvana uit op gitaar. Toetsen, drums, (bas-)gitaar en als het moet een accordeon; Berry houdt van muziek en van instrumenten.

Door zijn veelzijdigheid heeft hij op diverse plekken op deze aardbol mogen en kunnen opgetreden. O.a. in Maleisië, Frankrijk, Roemenië en Spanje. Dichter bij huis heeft hij in de Melkweg, Panama, Tivoli, Bakkeveen en op de nationale televisie met Bertolf in De Wereld Draait Door gespeeld. Met ‘Yen Harley‘ is Berry vaker te horen geweest op 3FM en Radio2 en met ‘Splinter‘ stond hij meerdere malen in het voorprogramma van progrock-grootheden ‘The Flower Kings’ en nam met deze groep een album op in Zweden. Door zijn samenwerking met Maarten ten Hove (Future Presidents -> Yes-R, Beyoncé, Miss Montreal, Justin Timberlake) heeft Berry op diverse muzikale terreinen kennis opgedaan.
Muziek schreef hij voor diverse bands, reclames, documentaires en theater- en cabaretprogramma’s waaronder die van Aron Elstak.
Als pianist van ‘Gewoon André’ speelt hij met een 13-koppige band zalen plat met de legendarische muziek van André Hazes.
In tributeband ‘Touch of TOTO’ is hij als drummer verantwoordelijk voor de strakke en vette grooves die Jeff Porcaro en later Simon Phillips in TOTO speelden.
De Jan Ottink Band speelt eigen werk van de gelijknamige Achterhoekse singer-songwriter; Berry neemt de toetsenpartijen en achtergrondzang voor zijn rekening en schrijft veel muziek voor de band.

Mensen als Arthur Conley (Sweet soul music), John Hayes (Mother’s Finest), Jonas Reingold (The Flower Kings) en uiteraard de leraren op de conservatoria van Arnhem, Utrecht en Enschede hebben grote invloed gehad op zijn spel en visie op muziek.

* Wesly Bronkhorst

(drums)

* Touch of TOTO

(drums)

* Gewoon André

(pianist / musical director)

* Jan Ottink Band – Nederlandse singer-songwriter uut d’n Achterhoek

(keys / backing vocals / composing)

* Vandersteen – Nederlandse pop/rock

(drums / backing vocals / composing / producing)

* The Graham Robins Band – Engelse singer-songwriter

(bass guitar / backing vocals)

* Los Manitas – flamenco / jazz / gipsy / latin

(bassguitar / composer)

* Wide Open – rock

(keyboards / guitar / backing vocals)

* Bertolf

(conductor @ recording and gigs)

* Ought Eight – rock cover band

(drums / backing vocals)

* Yen Harley – indierock

(drums / backing vocals / arranging)

* JingoLoco – Santana tribute

(drums / backing vocals)

* Splinter – progressieve rock

(drums / backing vocals / composing)

* Session – allround cover band